Slaaponderzoek

Tijdens de nacht gaat het ademen uiteraard gewoon door. De Ademspecialist zet moderne apparatuur in om jou slaapgedrag goed in kaart te kunnen brengen.  Wij maken hierbij gebruik van de positietrainer ‘Nightshift’. Bij de apneuslaapregistratie gebruiken we de ‘Apnea-link’. Wij lezen deze gegevens zelf uit en kunnen in de meeste gevallen direct een behandeladvies uitbrengen.

De ‘Nightshift’

Nigt Shift

Dit is een positietrainer die wij zo kunnen instellen, dat hij niet alleen de slaappositie zal beïnvloeden, maar in de eerste nacht vooral het slaapgedrag zal registreren. Op deze manier kunnen we zien of de positietrainer een oplossing zou kunnen zijn.


De ‘Apnea-link’

slaaponderzoek

Met dit apparaat registreren we de luchtstroom die in en uit de neus gaat.  Als je minder of zelfs even niet ademt, of wanneer je snurkt, meet het apparaat dit. Met de borstband worden de borst bewegingen geregistreerd. Daarnaast meet het apparaat via een soort vingersticker de polsslag en de zuurstofverzadiging in het bloed. Al deze gegevens worden met de ‘apnea-link’ verzameld ten behoeve van eindrapport. Dit geeft aan hoeveel apneus er per uur geregistreerd worden (AHI). Na het uitlezen van deze apparatuur wordt er een rapport opgemaakt. Op basis hiervan volgt een advies en behandelplan.