Ademspecialist geeft lezing bij ledendag Vereniging Nederland Davos

Het bestuur van de Vereniging Nederland Davos (VND) nodigt op zaterdag 22 juni 2019 alle leden weer uit voor de jaarlijkse ledendag.
Voor hen en hun partners is er ook dit jaar weer een officieel gedeelte en zijn er bijdragen van verschillende interessante sprekers.

Waaronder:

  • Saar van NederveenBendien – Longarts
  • Tim Roldaan – Managing Director Nederlands Astmacentrum Davos
  • Ellen Schouten – Ademspecialist

Bestuur en vrijwilligers van de VND zullen op deze dag vertellen waar ze binnen de VND mee bezig zijn. De vereniging is bij een aantal mooie projecten betrokken (hierover wordt geregeld bericht in de maandelijkse nieuwsbrief).

Tijdens de leden dag spreekt onder andere Saar van Nederveen, Zij is longarts in het HAGA ziekenhuis in Den Haag. Ze gaat het hebben over de behandeling van (ernstig) as tma, de huidige stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen.

Een tweede presentatie wordt gegeven door Ellen Schouten uit Weert. Zij is logopedist en ademspecialist en werkt ook met mensen met astma. Ze heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in ademhaling en van uit deze kennis is haar ademtrainingsprogramma Ademspecialist ontstaan.
Dit programma is geschikt voor mensen met astma die tijdens de dagelijkse bezigheden hinder ondervinden met ademhalen. Als ademspecialist richt ze zich op de fysieke en mentale klachten die ontstaan vanuit een ontregeld adempatroon. ln haar lezing zal zij ingaan op het ontstaan van deze klachten en de mogelijkheden om optimaal te kunnen ademen.

Tim Roldaan, directeur van het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD), is al verschillende jaren een vaste spreker op de leden dag. Hij vertelt wat er voor nieuws is vanuit het centrum en ontwikkelingen waar het mee te maken heeft.