Reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De ademspecialist
Average rating:  
 11 reviews
by Pauline Driessen on De ademspecialist

Ik liep al een tijdje rond met het probleem dat ik mijn ademhaling niet onder controle kreeg. Heel veel gapen terwijl ik niet moe was, een keer lekker diep zuchten, ik kon het niet meer. Tijdens mijn revalidatie ( kracht en conditie) bij de fysio kreeg ik er ook steeds meer last van. Daar zat ik hoog in mijn ademhaling en bleef ik erin. Mijn fysio heeft me toen door gestuurd naar ademspecialist Ellen. Zij gaat zo fijn met je aan de slag! Eerst een uitleg hoe de ademhaling in elkaar steek, daarna stap voor stap vooruit om de ademhaling onder controle te krijgen. Want meer dan dat is het eigenlijk niet, je moet het uiteindelijk zelf doen. Maar zonder de hulp van Ellen was me dat nooit gelukt !

by Sandra van Ulft on De ademspecialist
Astma

Vorige zomer kwam ik na een verwijzing van de longarts bij Ellen terecht. Ik heb al vanaf mijn geboorte astma. Ik had toen al een tijdje klachten die niet weg gingen, ook niet na allerlei kuren. De therapie heeft mij heel veel opgeleverd, waar ik dagelijks profijt van heb.

De grootste winst voor mij zit in het inzicht in het adempatroon en de invloed die ik er zelf op kan uitoefenen.

Door de gerichte oefeningen en begeleiding die ik gekregen heb van Ellen, ben ik in staat om zonder medicatie een benauwdheidsaanval te laten afzwakken. Ik gebruik nagenoeg geen noodmedicatie meer. Voorheen gebruikte ik meerdere keren per week Ventolin, nu 1 a 2x per maand.
Daarnaast ben ik nu door deze inzichten en oefeningen ook meer energie gedurende de dag en ben ik in staat meer fysieke inspanning te doen bij het sporten.
Bedankt Ellen!

by Pieter on De ademspecialist
Ademhalingstechniek/behandeling

Ik had ernstige ademhalingsstoornis door de wijze van ademen. Door de therapie en aanwijzingen zijn deze opgelost. Omdat ik nu meer door de neus adem zijn de neus-opliepen ook geen obstructie meer.

by Mia 77 on De ademspecialist
Hoofdpijn

Door mijn ademtheraphie ben ik na 12 jaar eindelijk van mijn verschrikkelijke hoofdpijn af.Ellen Bedankt.

by Domino Vugts on De ademspecialist

Eind september kwam ik via mijn huisarts bij Ellen terecht. Ik had een hyperventilatie aanval gehad die niet goed weg ging. Mijn angst, uitte zich vooral in fysieke klachten. Door mijn angst bleef ik, wat ik bij Ellen uiteindelijk goed leerde, last houden van fysieke klachten. Bij Ellen ben ik aan de slag gegaan met de ademtherapie. Door deze therapie ben ik mij zoveel meer bewuster geworden van mijn ademhaling maar ook die van andere. Naast dat de therapie bij mij aansloeg vind ik Ellen als therapeute ook enorm fijn. Ze heeft de passie om mensen bewust te maken van hun ademhaling. Ze luistert goed, heeft een goede mensenkennis en zet zich echt volledig in om jou te helpen!

by Rowie Geraats on De ademspecialist
Chronische hyperventilatie

Sinds ongeveer mijn 12e heb ik last gehad van mijn ademhaling tijdens het sporten. Eerst werd er gezegd dat het inspanningsastma zou zijn en kreeg ik een pufje. Dit verbeterde voor een korte tijd maar daarna was ik weer terug bij af. Opnieuw ging ik naar de huisarts en ik vroeg om een verwijzing zodat er dingen uitgesloten konden worden, zij adviseerde mij naar de sportarts te gaan. Na verschillende testen bleek er niks mis met mijn ademhaling, althans geen astma of aandoeningen aan mij longen of dergelijke.

De sportarts heeft mij doorverwezen naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in ademhaling. Bij deze fysio heb ik geleerd om “goed en laag te ademen”. Mijn ademhaling was erg kort, oppervlakkig en ik ademde fout, namelijk omgekeerd. De fysio verwees mij hierna naar Ellen.

Eenmaal bij Ellen bleek dat er veel meer was dan alleen de last tijdens sporten. Ik ademde nauwelijks door mijn neus waardoor mijn ademhaling erg oppervlakkig en kort was en ik was altijd verkouden. Zelfs in rust ademde ik altijd door mijn mond en een trap oplopen kostte mij veel energie. Ook was ik veel moe en sliep ik slecht.

Het bleek dat ik chronisch hyperventileerde. Ik had dit zelf niet eens in de gaten maar na de afspraken met Ellen werd steeds meer duidelijk hoe al deze dingen in verband stonden met elkaar.

Ellen heeft mij ontzettend goed geholpen, door middel van haar oefeningen, tips en uitleg ben ik van alle bovengenoemde klachten af. Het enige waar we nu nog samen aan werken is het ademen tijdens het sporten, dit is ook de laatste stap.

De begeleiding is super en als ik ergens tegenaan liep of loop, gaf Ellen mij tips en kon ik er weer mee verder.

Ik slaap nu weer goed, ik ben minder gespannen, heb meer energie, adem bijna altijd door mijn neus en ben bijna nooit meer verkouden. En dit door wat aanpassingen aan mijn ademhaling door middel van de oefeningen en begeleiding van Ellen.

by Janneke van der Kruijs on De ademspecialist

“Dankzij de ademtherapie heb ik de controle over mijn leven weer teruggekregen.
Waar voorheen de dagen bestonden uit, de energie slopende, angst- en paniekaanvallen te doorstaan kun ik ze nu met gemak incasseren en zelfs vóór zijn. Door zowel de fysieke ademhalingsoefeningen als de mentale houvast in mijn eigen kunnen, heb ik de balans teruggevonden waardoor ik mij niet meer belemmerd voel in het dagelijks leven. Dat zoiets “eenvoudigs” als mijn eigen ademhaling me heeft geholpen had ik jaren geleden niet durven hopen. Tijdens een emotioneel slopende zoektocht naar de juiste hulp om mijn depressie (PPD), angststoornis en bijkomende hyperventilatie onder controle te krijgen, stuitte ik op veel onbegrip van artsen en specialisten. Stap één naar mijn herstel is zeker (cognitieve) gedragstherapie geweest. Hierin heb ik ontzettend veel over mezelf geleerd, hoe ik mijn patronen kan doorbreken en ik zelf de controle terug kan nemen. Maar dat daarnaast nog zoveel haalbaar is door iets simpels als ademhalen (ademhalen=leven!)  moet door veel meer specialisten erkend worden. Want waarom adviseert men wel om je in zulke gevallen te verdiepen in diëten, yoga en rustgevende activiteiten (hobby’s) maar vergeten ze dat juist je ademhaling, het centrum van heel je gemoedstoestand, energielevel en LEVEN is!

by Mieke Kiggen on De ademspecialist
CVA

2017 is voor mij een jaar geweest van tegenslagen en spannende momenten maar ook van uitdagingen. De ademtherapie is er een van. Mijn gezondheidsproblemen zorgde ervoor dat ik overprikkeld raakte en last kreeg van hyperventilatie. Door de ademtherapie kan ik beter functioneren op het werk en weer heerlijk uitgaan met vrienden! Ellen! Heel erg bedankt!

by Jeanne Metsemakers on De ademspecialist
CHV

Heb de behandeling voor CHV bij Ellen gevolgd, had nooit verwacht dat het zo"n goed resultaat zou hebben, Zo blij! mijn benauwdheid is weg|verminderd, waardoor ook mijn angst en paniekgevoelens stukken minder zijn, kan weer stukken wandelen en ben actiever.
inhalatiemedicijnen en neussprays hoef ik niet meer te gebruiken, ook haar tips en tools voor als het nodig zou zijn, zijn heel effectief! Daarbij vind ik Ellen en hele betrokken, kundige en professionele persoon! Dank je Wel!

by Truus on De ademspecialist
herstel na training

Ik ben 85 jaar en kan sinds ik deze training gevolgd heb weer fietsen, wandelen en mijn huishouden doen zonder kortademig of benauwd te zijn. Ik heb weer energie en zin in het leven. Alle fysieke klachten die ik voorheen had zijn verdwenen.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»