Reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

De ademspecialist
Average rating:  
 18 reviews
 by Thijs

Voordat ik bij Ellen terecht kwam zat mijn ademhaling standaard zeer hoog en ademde ik zeer snel / kort en onrustig. Dit had ook een uitwerking op mijn manier van praten. Ellen heeft met haar behandeling mij hiermee geweldig geholpen. Ik heb mijn ademhaling nu veel meer onder controle en heb nu zoals ik het zelf noem een zeer ontspannen diepe ademhaling. Als ik door drukte / stress of dergelijke nog ooit in mijn oude patroon terugval heeft ze me ook geleerd hoe ik me snel en simpel weer kan herpakken. Ellen voelde vanaf onze eerste afspraak zeer goed aan wat er moest gebeuren en waar het probleem zat. Als ik nu terugkijk op het geheel en wat voor een positieve uitwerking mijn nieuwe manier van ademen heeft op mijn leven zou ik willen dat ik veel eerder bij haar terecht was gekomen. Nogmaals hartelijk dank Ellen gr. Thijs.

 by Wendy
Epiphora methode

Vorig jaar ben ik via de fysiotherapie verwezen naar Ellen, omdat ik door de long-covid klachten vrij hoog in mijn ademhaling zat.
Ik kwam bij Ellen en gelijk na een paar sessies, had ik weer meer controle over mijn ademhaling.
Ellen stelde voor om te kijken of de Epiphora methode ook zou kunnen bijdragen aan mijn herstel van long-covid. Ik ben toen gestart met enkele losse oefeningen, wat zeker wel al wat veranderingen gaf.
Aangezien ik minder klachten van hoofdpijn, raar gevoel (hersenmist) en drukkend gevoel in mijn hoofd ervaarde, hebben we de oefeningen uitgebreid.
Ik ben begonnen met 1 x daags de oefeningen te doen, ik vond ze nl best wel pittig.
Maar het gaf mij echt een hele verbetering in mijn hoofd door de oefeningen te doen.
Nu na ongeveer een half jaar doe ik ze vaak alleen nog als ik weer klachten ervaar, wat nu wel een heel stuk minder vaak is. Maar ik vind het fijn om deze oefeningen achter de hand te hebben.
Ik ben Ellen heel erg dankbaar dat ze me met deze methode heeft laten kennis maken.
Het heeft voor mij veel veranderingen gebracht.
Mijn klachten van 'raar' gevoel in mijn hoofd wat ik niet echt kon thuis brengen tot hoofdpijnklachten, soms de duizeligheid. misselijkheid. de vermoeidheid wat bij mij wel de meest voorkomende klacht is. Zijn wel een heel stuk verminderd. kan niet zeggen dat ze weg zijn, maar ik kan weer meer functioneren.
Ellen is voor mij ook het luisterend oor geweest als ik het even weer niet zag zitten. Nogmaals dank daarvoor Ellen

 by Luuk, 35 jaar

Vorig jaar kwam ik met burn-out klachten thuis te zitten. Ik was moe, futloos en bovendien voelde ik aan mijn lijf en ademhaling dat er iets niet goed zat.

Diezelfde ademhaling was overigens al jarenlang een thema in mijn leven; rond mijn 21e merkte ik dat mijn adem veel te hoog in mijn borst zat waardoor ik het gevoel had te weinig lucht te krijgen, slecht sliep en vaak een onrustig gevoel in mijn lijf had. Ook merkte ik op dat ik veel spanning in mijn buik en kaken had.

Door de jaren heen heb ik allerlei oplossingen geprobeerd en ondanks dat ik veel sportte en gezond leefde zijn de klachten nooit echt helemaal weg gegaan. Sterker nog: door het vele thuiswerken tijdens covid waren de klachten zelfs erger geworden.

Ellen heeft me enorm geholpen door op een holistische manier te kijken naar de klachten die ik had. Stap voor stap heeft ze deze geïdentificeerd en heb ik duidelijke oefeningen meegekregen om de klachten aan te pakken. Door haar brede kennis en heldere uitleg ben ik veel bewuster gaan kijken naar mijn houding en mijn manier van ademhalen. Bovendien heb ik geleerd dat ontspanning ontzettend belangrijk is.

De ademhalings- en stretch oefeningen die ik mee heb gekregen pas ik nog steeds dagelijks toe en ik merk dat ik sinds de behandelingen veel meer rust ervaar in mijn lijf. Ook heb ik meer energie en slaap ik beter.

Heel erg dankbaar voor jouw geboden hulp Ellen!

 by Demi, 18 jaar
Zo goed geholpen!

Voordat ik bij Ellen kwam had ik al zo’n 6 jaar last van benauwdheid. Dit was niet alleen bij het inspannen maar ook als ik me op iets verheugde, iets leuk vond of juist niet leuk vond. Het was voor mij heel normaal om ‘s avonds op de bank te zitten en constant naar lucht te happen, vaak had ik het zelf niet eens meer door. Bij de dokter werd me verteld dat ik inspannings/ spannings astma had, ik heb hier ook een pufje voor gekregen maar die gaf meestal helaas weinig tot geen resultaat. De eerste ontmoeting met Ellen voelde heel vertrouwd, ze stelt je echt op je gemak en maakte mij ook duidelijk dat er echt niks mis met mij was, maar dat mijn adempatroon een resultaat was van oud en verkeerd ademgedrag en hoe dit kwam. Toen ik de 2e keer bij Ellen kwam liet ze me dmv een oefening het verschil zien en voelen tussen een “normale” ademhaling en mijn ademhaling. Ik wist niet dat het mogelijk was om zo moeiteloos adem te halen, er ging echt als het ware een wereld voor mij open. Mijn doel was om op het moment dat ik weer voelde dat ik het benauwd ging krijgen, mijn ademhaling onder controle te houden, en hier heeft Ellen mij zo goed mee geholpen! Ik ben veel zelfverzekerder en ik heb het gewoon niet meer benauwd gehad, als ik merk dat ik stress krijg denk ik aan de tips en oefeningen die ik heb mee gekregen en is alles zo weer onder controle! Ik ben Ellen heel erg dankbaar!

 by Jan, 72 jaar
Onrustig ademen

Toen ik bij Ellen kwam had ik vaak last van onrustig ademen. Ik hapte dan naar lucht en ging steeds actiever ademen en wist me er geen raad mee. Hoe meer ik er op ging letten, hoe erger het werd. Ik dacht dat ik dit zelf deed en dat dit tussen mijn oren zat. Nu weet ik waar dit door komt en wat ik er tegen kan doen. Het onrustig ademen komt soms nog wel eens terug, maar omdat ik nu weet wat ik kan doen, krijg ik mijn ademhaling weer onder controle en heb er dan geen last meer van. Dit geeft mij rust, heeft mij meer in balans gebracht en het geeft mij vertrouwen in de toekomst.

 by Erwin
allerlei kwalen

Mijn fysiotherapeute adviseerde mij om naar een adem specialist te gaan omdat ze merkte tijdens de behandelingen dat mijn ademhaling erg hoog zat en mijn bovenlichaam erg vast zat. Ik had op dat moment moeite met spreken in openbaar vanwege mijn ademhaling. Verder was ik 24 uur per dag moe (zelfs wanneer ik na een nachtrust van 10 uur opstond), had ik weinig energie en snurkte ik. Een heleboel kwalen waar ik vanaf wilde.

Zoals gezegd had ik 1,5 jaar geleden mijn intakegesprek in jouw praktijk. Bij de eerste test moest ik mijn adem zo lang mogelijk inhouden, dit lukte mij echt maar 5 seconden en dat zij genoeg. Je hebt een behandelplan gemaakt dat haalbaar was voor mij. Ik kreeg hele goede oefeningen mee om mijn ademhaling onder controle te krijgen en onder jouw begeleiding ben ik een koolhydraat arm dieet gestart. Stap voor stap zijn we samen de goede weg ingeslagen. Ik ben inmiddels mijn overgewicht kwijt, sport erg veel (ik moet zelfs een beetje afgeremd worden), heb gedurende de dag veel meer energie .....en ik snurk niet meer. Mijn gezin happy en ik voel me als herboren.

Dank voor al jouw coaching en adviezen.

Erwin

 by Rianne

Via een vriendin ben ik bij Ellen terechtgekomen. Ik heb al jaren last van klachten zoals benauwdheid, druk op de borst, brok in mijn keel en erg gespannen tijdens het rijden op de snelweg. Door de jaren heen zijn die klachten soms een hele tijd weg en ineens overvallen ze me weer. Op het moment dat ik bij Ellen kwam had ik hele waslijst aan klachten en beheersten die klachten zodanig mijn leven dat ik er zelf geen controle over had en ik er heel angstig van werd. Al na het eerste gesprek voelde het contact met Ellen vertrouwd en vooral het gevoel dat ik niet gek was en er blijkbaar echt iets met mijn ademhaling niet goed was gaf me rust. Door verschillende ademhalingsoefeningen aan te leren en thuis te oefenen ging het steeds beter. Vooral mijn tongligging was doorslaggevend en vanaf dat moment waren 75% van mijn klachten meteen verdwenen. Ik heb de therapie nu afgerond en dankzij Ellen ben ik van die hele waslijst aan klachten af en kan ik weer vol zekerheid die snelweg op en door het leven. Heerlijk!!!

 by Pauline Driessen

Ik liep al een tijdje rond met het probleem dat ik mijn ademhaling niet onder controle kreeg. Heel veel gapen terwijl ik niet moe was, een keer lekker diep zuchten, ik kon het niet meer. Tijdens mijn revalidatie ( kracht en conditie) bij de fysio kreeg ik er ook steeds meer last van. Daar zat ik hoog in mijn ademhaling en bleef ik erin. Mijn fysio heeft me toen door gestuurd naar ademspecialist Ellen. Zij gaat zo fijn met je aan de slag! Eerst een uitleg hoe de ademhaling in elkaar steek, daarna stap voor stap vooruit om de ademhaling onder controle te krijgen. Want meer dan dat is het eigenlijk niet, je moet het uiteindelijk zelf doen. Maar zonder de hulp van Ellen was me dat nooit gelukt !

 by Sandra van Ulft
Astma

Vorige zomer kwam ik na een verwijzing van de longarts bij Ellen terecht. Ik heb al vanaf mijn geboorte astma. Ik had toen al een tijdje klachten die niet weg gingen, ook niet na allerlei kuren. De therapie heeft mij heel veel opgeleverd, waar ik dagelijks profijt van heb.

De grootste winst voor mij zit in het inzicht in het adempatroon en de invloed die ik er zelf op kan uitoefenen.

Door de gerichte oefeningen en begeleiding die ik gekregen heb van Ellen, ben ik in staat om zonder medicatie een benauwdheidsaanval te laten afzwakken. Ik gebruik nagenoeg geen noodmedicatie meer. Voorheen gebruikte ik meerdere keren per week Ventolin, nu 1 a 2x per maand.
Daarnaast ben ik nu door deze inzichten en oefeningen ook meer energie gedurende de dag en ben ik in staat meer fysieke inspanning te doen bij het sporten.
Bedankt Ellen!

 by Pieter
Ademhalingstechniek/behandeling

Ik had ernstige ademhalingsstoornis door de wijze van ademen. Door de therapie en aanwijzingen zijn deze opgelost. Omdat ik nu meer door de neus adem zijn de neus-opliepen ook geen obstructie meer.

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»