Slaapapneu en overgewicht

Natuurdiëtist bij slaapapneu door overgewicht

Wanneer er sprake is van slaapapneu, is de kans groot dat dit samengaat met overgewicht. Een dikke buik is vaak kenmerkend bij slaapapneu en stress. Dit ontstaat niet simpelweg door te veel eten en snoepen. Het is een reactie van het lichaam op diverse lichamelijke veranderingen. Afvallen is vaak niet gemakkelijk bij apneu. Zeker in combinatie met het ‘metabool syndroom’ is professionele hulp in veel gevallen noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen.

Abdominale obesitas (buikvet), hoge bloeddruk, een laag HDL-cholesterolgehalte, een verhoogd glucose- en/of trigyceridengehalte in het bloed zijn risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Als bij iemand ten minste drie van deze vijf risicofactoren zijn vastgesteld is sprake van het metabool syndroom.

Natuurdiëtist

Alleen minder eten en meer bewegen of het volgen van de nieuwste hypes in dieetland. Dit leidt vaak tot een teleurstelling. Het is daarom van belang deskundige informatie te verkrijgen over dit probleem, met daarbij een voedingsadvies op maat en begeleiding en hoe hiermee aan de slag te gaan. Om dit volledige proces goed te kunnen begeleiden, schakelen wij een Natuurdiëtist in. Judith Rolf heeft zich verdiept in deze problematiek. Zij zorgt telefonisch of via Skype voor deze begeleiding.

Neem vrijblijvend contact op!

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.